EXAMEN LA NOUL TESTAMENT / Anul 1, ITBB
 

Marti. 20 iunie, 2023. ora 10.00

A. Examen, sem. 2, Literatura epistolara, Apocalipsa

Tratati urmatoarele trei subiecte, in eseuri scurte conform nr. cuvinte cerut (plus-minus 10%). Dupa 48 de ore, trimiteti eseurile, in format pdf, pe adresa obinfonet@gmail.com, cu numele, anul, sectia, pe lucrare si in numele fisierului. 

1. Prezentati clasificarile epistolelor in NT si caracteristicile lor. (2 p, 700 cuvinte).

2. Alegeti una dintre epistolele Romani, Evrei, si cartea Apocalipsa si prezentati structura si temele principale ale epistolei (3 p, 800 cuvinte).

3. Alegeti unul din urmatoarele trei titluri si scrieti un eseu scurt, stiintific pe tema data: a. Prezentati importanta credintei in argumentul epistolei catre Romani. b. Comentati asupra temei Legii in epistola catre Romani. c. Comentati importanta Duhului Sfant in argumentul epistolei catre Romani. (5 p, 1000 cuvinte).

 

ATENTIE: nu copiati cu "copy and paste" raspunsurile, unul de la celalalt. Se poate observa, iar notele vor fi scazute la ambii studenti. Nu copiati raspunsuri de pe net (articole, eseuri), se poate observa, iar notele vor fi scazute in mod individual. Informati-va cumsecade si in cazul in care citati pe cineva, dati sursa intre paranteze sau in note de subsol, in mod adecvat. Nu folositi direct raspunsuri formulate cu GPT-AI. Testati-va raspunsurile, daca vreti, prin consultarea paralela a celor date de GPT si invatati din felul in care GPT structureaza un mini-eseu. Tineti cont ca GPT nu stie cursul de NT, nici conceptele specifice, nici teologie fina, doar date generale de pe internet si multa inteligenta literara.

Fiecare ora de intarziere (se poate citi pe datele de trimitere ale emailului) se depuncteaza. Exprimati-va inteligent, bine organizat, cu titluri si subtitluri, ca si cum ati scrie un scurt articol intr-o revista religioasa de popularizare, citita de oameni inteligenti, mediu educati, si doritori sa afle un raspuns cumsecade la intrebarile din examen.

ATENTIE! La acest examen se verifica urmatoarele aspecte ale pregatirii: a. capacitatea de intelegere a subiectului; b. capacitatea de pregatire a subiectului; c. capacitatea de prezentare ordonata a subiectului; d. capacitatea de integrare in timp si in conditiile de lungime ale subiectelor.

Succes!